Gammelskogen är räddad för tillfället

Vaartbitare

Naturarvet lyckades inte få in pengarna som de köpte Iglekärrsskogen för, trotts deras nödrop tidigare i december. Ett problem som uppdagades då var deras stadgars skydd av skogen. De är så starkt att de inte kan pantsätta skogen.

Det ser ändå ljust ut trotts motgångarna. Naturarvet har lyckats få in tillräckligt med gåvor under de senaste veckorna så säljarna av Iglekärrs gammelskog har gått med på att förlänga betalningstiden ett år.

Naturarvet vill tacka alla de som kommit med gåvor och skriver till naturbloggen i ett mail -Vi vill gärna berätta att de tre familjer som nu säljer Iglekärrsskogen till oss har varit fantastiskt hjälpsamma och de har gjort vad de kunnat för att underlätta för oss. Ett stort tack till dem också! Naturarvet har ju som princip att bara köpa skog av små privata ägare. Vi tycker att de större bolagen borde ha råd att själva bevara den gammelskog de äger, men för en enskild familj kan det bli ett stort ekonomiskt avbräck att inte avverka skog man länge har sparat.

Det känns skönt att Naturarvet kan fortsätta att bevara och skydda skogen. Jag lovar att ”Jag ska dra mitt strå till stacken” för att Naturarvet ska nå målet med att köpa Iglekärrsskogen.

Foto: Naturarvet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation