Kobrans rike

Såg ett program idag på svtplay som handlade om några forskare i indien som har fångat kungskobror en hona och en hane. Dom plaserade in en sändare i vardera kobra för att kunna spåra dom och se hur dom lever och förflyttar sig. Det visar sig att hanarna ofta går till atack och dödar dräktiga honor som dom stöter på under barningstiderna.

Låter det intressant så kolla på programmet: Kungskobrans rike
Denna video finns tillgänglig t.o.m. tor aug

kungskobran äter enbart andra ormar och äter dom med huvudet före

Bild: www.martinjacobson.nu
Taggar: , ,
Publicerad i Naturfilm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Jag och bloggen på Twitter
P.s Har du läst min senaste bok "inga underverk äro större än de minsta" Jag vill gärna veta din åsikt, positiva som negativa.
 • Naturfilm Tills döden skiljer oss åt 18 april, 2014
  Går det att avgöra vilket djur i den nordiska faunan som är det mest monogama? Utifrån tre olika kriterier - livslånga förhållanden, förekomsten av otrohet, samt hur mycket tid som de olika djur- eller fågelparen faktiskt tillbringar tillsammans - sätter naturfilmaren Trond Berg samman en nordisk tio-i-topplista.
 • Naturens gång Naturens gång 18 april, 2014
  Ett år på gården Lisselbäcka, med Östra Grunubergs fäbodar, utanför Orsa i Norra Dalarna, där Karl Gustav Hedling sedan ett tjugotal år arbetat med att söka bevara och genetiskt säkerställa de gamla lantrasdjuren. En film utan monolog eller dialog av Nina Hedenius, som gjorde den publik- och kritikerrosade succén Gubben i stugan.
 • Naturfilm Madagaskar - kameleonternas ö 15 april, 2014
  Madagaskar är som en gåtfull kontinent i sig, med ett helt eget djurliv. Lemurerna är välkända men på den stora ön finns också fler kameleonter än någon annanstans.
 • Naturfilm Havsörnens återkomst 8 april, 2014
  Den var borta länge från Irland, utrotad av fårägare som trodde att den tog deras lamm. Men tack vare norsk hjälp kretsar nu havsörnen åter på sina breda vingar över den irländska kusten.
 • Naturfilm Coola koalor 4 april, 2014
  När städerna växer får somliga djur maka på sig medan andra blir vinnare. Koalabjörnarna i Brisbane är inte helt bekväma med stadslivet men klarar ändå att anpassa sig och klättrar både i parkträd och lyktstolpar.