Vad är en människa?

För mig är en människa ett djur precis som alla andra varelser och organismer här på jorden. Så i detta inlägget tänkte jag berätta lite om hur jag tänker och ser på människan som djur.

För många är det rasistiskt att dela in människor i raser och kalla dom för djur men jag skulle vilja säga att det är snarare tvärt om. Det är mer rasistiskt att säga att vi inte är ett djur. Det är som att säga att kopparödlan inte är någon ödla bara för att den inte har några ben. Koppar ödlan har haft ben från början men genom tiden har benen försvunnit för att den tar sig fram lättare utan ben än med.

Människan härstammar från djuren och orangutangen är en av våran närmaste släkting. Våran evolution var den samma som kopparödlans, fast det var våran hjärna som växte och vi blev smartare för att vi lättare skulle överleva.

Nutidens människa heter på latin Homo sapiens sapiens. Det är också ett tecken på att vi är ett djur och tillhör naturen, vi har ett latinskt namn precis som alla andra djur och växter. Människan trivs oftast bäst med två eller flera tillsammans det betyder ju att vi är ett flockdjur. Min tiori om det är att våra primater men även änu längre tillbaka. Var tvugna att leva i grupper för att kunna varna varandra när det komm rovdjur. Så därför känner vi oss tryggare och mindre ensam när vi är flera i grupp.

Ordet människa är enligt mig ett begrepp över en större grupp med arter samma sak är det med ordet Kattdjur, Det är ju allt från raskatt till lejon. Så människan är ett djur och man kan dela in människan i olika grupper och raser.

Slutligen tänkte jag citerar en del av texten om människan från de5stora.se som är ett rovdjurscenter i Sverige.

Människan är den enda rovdjursart som aktivt, och i stor skala förstör sin egen och andra djurs livsmiljö. Hon ändrar på naturen med asfalt, betong och schaktningsarbeten, dikar utvåtmarker, dämmer upp älvar, fyller ut havsvikar, sågar ner hela skogsområden, dumpar sopor i jättelika tippar och släpper ut en okontrollerbar mängd kemikalier och radioaktiva ämnen som förgiftar omgivningen.

Hon lever visserligen betydligt längre än de andra rovdjuren, men det är tveksamt om det betyder att hon för den skull blir så mycket klokare…

Enligt mig är människan inte så speciellt smart. Det är som en hackspätt som sitter längst ut på en gren och sen hackar av samma gren.

2 Thoughts on “Vad är en människa?

  1. Bra skrivet och en rolig bild., :-) du har en intressant blogg.

    ha en skön kväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation